ov-chipkaart

Jouwpagina.nl

Soorten van OV-chipkaart

Er zijn verschillende soorten kaarten:

1. Wegwerp OV-chipkaart
Een wegwerpchipkaart kan men bij de automaat op het station kopen. De kaart is vergelijkbaar met de verschillende kaartjes die nu bij de (bus)chauffeur te koop te zijn. De kaart kan direct worden gebruikt en is geschikt voor een korte periode of voor eenmalig gebruik. De wegwerp OV-chipkaart kan niet worden opgeladen.

2. Anonieme OV-chipkaart
De anonieme chipkaart is niet persoonlijk gebonden en kan daarom door meerdere mensen gebruikt kunnen worden, maar niet tegelijk. De kaart is te koop bij een verkoop- en oplaadautommat op het het station kopen. De anonieme OV-chipkaart is alleen handmatig met saldo oplaadbaar. Ook zijn kortingen niet van toepassing wanneer men gebruik maakt van deze chipkaart. Omdat de kaart geheel anoniem is kan de kaart niet worden geblokkeerd bij verlies of diefstal.

3. Persoonlijke OV- chipkaart
De persoonlijke chipkaart is alleen te gebruiken door de officiŽle houder. Bij verlies of diefstal kan de kaart worden geblokeerd. De kaart is geschikt voor persoonsgebonden reisproducten, zoals een abonnement of voor persoonsgebonden voordelen en kortingen, bijvoorbeeld voor kinderen en 65-plussers. De kaart is met saldo oplaadbaar en geeft ook de mogelijkheid via automatische incasso te laten opwaarderen wanneer het saldo te laag is. Daarnaast is online inzicht in de reisgegevens via Mijn OV-chipkaart website mogelijk.

4. Studenten OV-chipkaart
De studenten OV-chipkaart is een sleutelkaart die enkel gebruikt wordt om poortjes te openen. Dit is geen vervoersbewijs en bij controle moet de bijhorende geldige vervoersbewijs getoond worden in de vorm van de studenten OV kaart.

5. OV-chipkaart op naam van een organisatie
De RET verkoopt OV-chipkaarten aan scholen, met een minimum afname van 50 kaarten. Met deze kaarten kunnen schoolklassen gezamenlijk reizen. De kaarten zijn geregistreerd op naam van de school en hebben een automatische opwaardeer functie. Iedere leerling moet met "zijn" kaart in en uitchecken (Of de leraar houdt de kaarten zelf bij en checkt iedere kaart in en uit). Kinderen tot en met 4 jaar hebben geen OV-chipkaart nodig en reizen gratis.


Een OV-chipkaart kopen

Een OV-chipkaart kopen

www.ov-chipkaart.nl/allesoverdeov-chipkaart/welkekaartpastbiju/waarov-vchipkaartkopen/


Mijn OV-chipkaart

Mijn OV-chipkaart†

www.ov-chipkaart.nl/mijnov/


OV-chipkaart voor trein

OV-chipkaart voor trein

www.ns.nl/cs/Satellite/reizigers/ov-chipkaart


OV-chipkaart: Reiskosten

OV-chipkaart: Reiskosten

www.9292ov.nl/9292ov1063.asp


Persoonlijke OV-chipkaart

Persoonlijke OV-chipkaart

www.ov-chipkaart.nl/webwinkel/aanvragen/aanvragen_pkaart/


RET informatie OV-chipkaart

RET informatie OV-chipkaart

www.ret.nl/service-en-verkoop/vervoerbewijzen/ov-chipkaart-landing.aspx


Studenten OV-chipkaart

Studenten OV-chipkaart

www.studentenreisbewijs.nl/(C) Jouwpagina.nl - Link aanvragen? Vragen? Opmerkingen? Contacteer deze beheerder.